Lasersändare XT20 och XT22
Lasersändare XT20 sidovy
Lasersändare XT20 undersida
Lasersändare XT22 i väska
XT20 lasersändare monterad
Lasersändare XT20 och XT22
Lasersändare XT20 sidovy
Lasersändare XT20 undersida
Lasersändare XT22 i väska
XT20 lasersändare monterad

Easy-Laser® XT20/XT22 - ­Lasersändare

Planhet och våg ger tillförlitlighet

Korrekt uppställning av maskiner är en vital del av tidig feleliminering. Med XT-lasersändarna möter du kraven på planhet och våg i standarder som ISO och ANSI/ASA. Detta innebär i det långa loppet lägre underhållskostnader och ökad maskinkapacitet. 

Två modeller tillgängliga

De två sändarna är i grunden desamma, men några saker skiljer som riktar dem mot olika behov:

XT20 riktar sig till alla som gör planhets- och rakhetsmätningar vid maskininstallation och de som kontrollerar ytors planhet på tillverkade detaljer. XT20 är damm- och vattentät (IP55). Detta är valet för underhållstekniker och maskininstallatörer. Bra även för kontroll av flänsplanhet.  

XT22 har dessutom möjlighet att peka strålen vinkelrätt mot laserplanet, och med vertikal libell kan den ställas i våg även när den är placerad på sidan med laserplanet svepande vertikalt. XT22 erbjuder ytterligare möjligheter till geometriska mätningar, och ännu högre noggrannhet och precision tack vare bland annat fiberlaser-teknologi. Med denna sändare kan du mäta i princip allt!

Uppkopplad tillförlitlighet

XT-lasersändarna har trådlös uppkoppling till vår XT Alignment-app. Detta innebär att du under mätning får varningsmeddelande om saker som kan påverka mätresultatet negativt, som till exempel att sändarens position kan ha rubbats och temperaturförändringar i enheten. Digital avläsning (i appen eller på den inbyggda displayen) innebär att exaktheten inte påverkas av användarens tolkningsförmåga eller eventuell dålig arbetsbelysning. Vi kan även låta appen guida dig steg-för-steg vid kalibrering av libellerna inför mätningen. 

Elektroniska libeller ger fördelar

Fördelarna med elektroniska libeller jämfört med analoga är många:

  • Digital avläsning (i appen eller på den inbyggda displayen) innebär att exaktheten inte påverkas av användarens tolkningsförmåga eller eventuell dålig arbetsbelysning.
  • Elektronisk nollställning eliminerar det omständliga arbetet med manuellt skruvande och risken för fel som kan bli en följdeffekt.
  • De elektroniska libellerna stabiliserar sig snabbare, vilket ger en bättre användarupplevelse och snabbare genomförd mätning.

Flexibilitet på alla vis  

Båda sändarna kan användas ihop med Rakhets-programmet, samt programmen för Enkel planhet och Värde. Faktum är att du med program Värde kan ge dig på de flesta typer av geometriska mätningar! Det kraftfulla, uppladdningsbara batteriet ger en driftstid på upp till 30 timmar. Lasersändaren har många monteringsmöjligheter och diverse fästen för fixturer, och flyttbara fästmagneter Det finns en lösning för alla situationer.  

Kompatibilitet

Du behöver mätenhet XT70-M som detektor, vilken ingår som standard i system XT770, men som även kan köpas separat. Om du vill använda XT20/XT22 med ett av dina befintliga Easy-Laser D- eller E-seriesystem behöver du ladda ner den kostnadsfria appen XT Alignment för att kunna kalibrera libellerna.*

För ytterligare detaljer kan du ladda ner produktbroschyren under fliken Dokumentation.

 

* Designen av XT-lasersändarna skiljer sig på många punkter mot tidigare modeller som exempelvis D22. De är därför inte rakt av utbytbara. Rådfråga din lokala återförsäljare inför köp.  

Ladda ner

Om du inte har tillgång till Google Play:

XT Alignment app for Android 
(Version 9.2.0, 310MB)

XT20 och XT22 – Funktioner och egenskaper

Manualer

XT Series Manual (pdf)

Produktinformation

XT20/XT22 Laser transmitters
Product Catalogue rev. 24
Product Overview

For software, see Support > Software download.